Open dag familie Cnossen

Door: 27 december 2018

De nieuwe MDV-vleeskuikenstal van de familie Cnossen in Suwâld is op vrijdagmiddag 11 januari volledig te bezichtigen. Auke Cnossen en zijn vrouw Wikje zetten dan de deuren open voor het publiek. Dat doen ze in nauwe samenwerking met Rombou, het bedrijf dat nauw betrokken is bij de realisatie van dit bijzondere nieuwbouwproject.

Het vleeskuikenbedrijf van Auke en Wikje Cnossen is in ruim twintig jaar geleidelijk gegroeid, verduurzaamd en gemoderniseerd. In 1997 verrezen er twee identieke stallen met in totaal 80.000 vleeskuikens. In 1998 en 2010 kwamen daar twee stallen van nog eens elk 40.000 dieren bij. Nu is de vijfde stal klaar, een moderne stal, gebouwd volgens de eisen van de maatlat duurzame veehouderij. Deze stal biedt ruimte aan 30.000 vleeskuikens. Het totaal aantal vleeskuikens op het bedrijf komt daarmee op 190.000 stuks.

Meer ruimte voor de kuikens

In de nieuwe stal worden maximaal 18 kuikens per vierkante meter gehouden. ‘De drink- en voerlijnen zijn uitgerust met de nieuwste technieksnufjes waardoor we op arbeid kunnen besparen’, vertelt ondernemer Auke Cnossen. Lichtplaten op het dak zorgen voor een zee van licht in de stal. In de stal wordt nokventilatie toegepast. Dit wordt gecombineerd met een warmtewisselaar in het midden van de stal. Dit alles zorgt voor aanzienlijk minder geur- en fijnstofuitstoot.

De vijf stallen plus het woonhuis worden verwarmd door middel van een grote moderne houtkachel, die in een aparte loods staat. Alle vijf stallen worden in 2019 voorzien van zonnepanelen.

Tijd en locatie

De open dag is op vrijdag 11 januari 2019 van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is: De Warren 5, 9265 XN in Suwâld. Ook de bedrijven die meewerkten aan de nieuwbouw en in de dagelijkse bedrijfsvoering een rol spelen zijn aanwezig op de open dag. Voor meer informatie over de open dag kunt u bellen met Sanne Scholten, telefoon 088-2368236.

Bekijk hier de uitnodiging.

Blijf op de hoogte