Rood-voor-Rood-regeling: opties bij sloop bedrijfsgebouwen

Gepubliceerd: 25-03-2024, gezien: 223 keer
Rood-voor-Rood-regeling: opties bij sloop bedrijfsgebouwen

Hebt u oude gebouwen op uw locatie? En bent u benieuwd naar uw mogelijkheden bij bedrijfsbeëindiging of het afbouwen van uw bedrijf? Geen nood, veel agrarisch ondernemers kampen met deze vraag. Niet ieder gebouw leent zich voor een andere functie en panden met asbest kunnen in de toekomst de nodige uitdagingen opleveren. We geven u graag inzicht in waar u op kunt letten.

Woningbouw mogelijk na de sloop
Na de sloop van bedrijfsgebouwen is het in veel provincies en gemeentes mogelijk om woningbouw te realiseren. Dit geldt niet alleen voor agrarische constructies, maar biedt ook ruimte voor nieuwe functies zoals opslagruimtes of een hoveniersbedrijf. De specifieke regelingen variëren per provincie en soms zelfs per gemeente, met bijbehorende verschillende voorwaarden. Deze regelingen staan bekend als de Rood-voor-Rood-regeling, Ruimte voor Ruimte-regeling of Vrijkomende Agrarische Bebouwing (VAB).

Uw wensen centraal
Bij Rombou staan uw wensen centraal. We bekijken wat u voor uw locatie in gedachten hebt en stellen op basis daarvan een stappenplan en strategie op. Wilt u bijvoorbeeld op de locatie blijven wonen? Wat zijn de wensen van uw kinderen? Overweegt u een nieuwe werkfunctie, of denkt u eraan om uw locatie te verkopen? Er zijn veel factoren die meespelen. Daarom is het belangrijk om samen met uw financieel en fiscaal adviseur de gevolgen van verschillende opties te bespreken, evenals de planning ervan. Onze adviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en met u mee te denken over diverse scenario's.

Combineren met LBV
Denkt u erover om deel te nemen aan, of hebt u zich al aangemeld voor, de Lbv- of Lbv-plusregelingen (Landelijke Beëindigingsregelingen Veehouderij)? Het is mogelijk om deze regelingen te combineren met de Rood-voor-Rood-regeling

Duurzaam rendement voor uw bedrijf
Bij de ontwikkeling van uw bedrijfslocatie komt er veel op u af. Daarom ondersteunen onze adviseurs u graag. Samen streven we naar een geschikte strategie voor uw locatie. Door onze expertise kennen we de aandachtspunten in elk traject, waardoor u op ons kunt vertrouwen als betrouwbare gespreks- en sparringpartner. We houden altijd rekening met uw visie als agrarisch ondernemer en de mogelijkheden van uw bedrijf en locatie. Ons doel is om duurzaam rendement te behalen voor uw onderneming.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de Rood-voor-Rood-regeling? Of wilt u graag advies op maat voor uw specifieke situatie? Neem contact op met uw adviseur, via het algemene telefoonnummer 088-2368236 of vul het contactformulier in.

Auteur
Sander Kondring
Adviseur bedrijfslocatie
06-22 71 04 04

Theme picker