De winkelstraat verandert

Gepubliceerd: 1-03-2023, gezien: 452 keer
De winkelstraat verandert

De winkelstraat verandert. Waar voorheen de grote ketens volledige of meerdere monumentale panden in de winkelstraat in gebruik hadden, zien we nu een tendens naar kleinere winkels. Grote straat 72 in Almelo is daar een mooi voorbeeld van. Gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw, als warenhuis met winkeloppervlak over twee verdiepingen. Tot enkele jaren geleden was het pand volledig in gebruik door een grote speelgoedketen. De keten vertrok en op dit moment wordt hooguit een zesde van het totale winkel oppervlak gebruikt door een telecomaanbieder. De rest staat leeg: 2/3 van de begane grond, de eerste en de tweede verdieping.

Verduurzaming is belangrijk, maar hoe gaan we dat praktisch doen? Gaan we oude gebouwen slopen en nieuwe duurzame terugbouwen? In sommige gevallen wel, maar in veel gevallen, zoals in Almelo, is aanpassen van het pand een veel mooiere oplossing. Een karakteristiek pand blijft behouden voor de stad, maar voldoet weer aan de nieuwe vraag: kleinere winkels en toevoegen van goede woningen voor de inwoners. De verbouw die nodig is voor de nieuwe functies is direct ingezet om ook de thermische isolatie aanzienlijk te verbeteren. Zo slaan we 3 vliegen in een klap!

Flynth vastgoed ontwikkeling helpt ondernemers met bouwen, verbouwen en verduurzamen. Wij geloven in het samenbrengen van alle expertises in advies opdrachten. Alle vakgebieden hebben effect op elkaar. Keuzes in het ene vakgebied, maken mogelijkheden in het andere zichtbaar. Door daar slim in te sturen, zorgen we dat onze opdrachtgevers alle voordelen krijgen die ze verdienen.

Auteur
Bram Scheurwater
Senior Adviseur Bedrijfslocatie
06- 23 22 65 65

Theme picker