Eerste paal geslagen voor circulair zorggebouw!

Gepubliceerd: 27-07-2023, gezien: 510 keer
Eerste paal geslagen voor circulair zorggebouw!

Gisteren aanwezig geweest bij de het slaan van de eerste paal! We krijgen wat in het zicht!

Rombou werkt samen met de Maargieshoeve al jaren aan de ontwikkeling van een circulair zorggebouw met 13 wooneenheden in het buitengebied van Steenwijkerland.

Ondernemers Lu en Lotte Nijk kochten de locatie aan de Gruttoweg in Kallenkote met de visie om er appartementen voor mensen met een beperking te realiseren. Slimme ondernemers als zij zijn wisten zij ook wel dat dit een lang traject zou worden. In 2019 zijn de eerste gesprekken gestart met de gemeente en wethouders over de ontwikkeling van de Gruttoweg.

Een langdurig traject ging van start waarbij wij steeds heel scherp het einddoel voor ogen hebben gehouden: realisatie van de woonzorg-locatie. In april van 2023 is uiteindelijk het bestemmingsplan vastgesteld en twee maanden later is de bouwvergunning verleend. Inmiddels is de bouw van start gegaan.

Een collega van mij zei ooit: ‘uiteindelijk hangen er altijd gordijntjes voor de ramen’ oftewel dit zijn complexe trajecten, maar dat wat we ontwikkelen komt er wel. Gisteren moest ik daar weer aan denken.

Ontwikkelen van nieuw vastgoed is een klus op zich. Het duurt lang, het is ingewikkeld en er zijn tegenslagen te verduren. Maar oh wat is het mooi werk! Samen met ondernemers het traject van begin tot einde begeleiden en steeds de slimme keuzes maken is ongelofelijk mooi om te doen!

Auteur
Bram Scheurwater
Senior Adviseur Bedrijfslocatie
06- 23 22 65 65

Documents to download

Theme picker