GLB-vouchers

Gepubliceerd: 13-03-2024, gezien: 169 keer
GLB-vouchers

Dinsdagvond 12 maart  jl. is er een Webinar gehouden voor belangstellenden over de openstelling van GLB-vouchers.

Deze vouchers komen rond de zomer van ’24 beschikbaar en zijn bestemd voor boeren en telers die een innovatie-traject willen starten voor hun bedrijf. Na uitgifte zijn de vouchers binnen een jaar te besteden.

De RVO stelt de vouchers beschikbaar die een waarde vertegenwoordigen van 1500,- en  6000,- per stuk. De inzet van een voucher vereist altijd een eigen bijdrage van de boer of kweker. Voor de voucher van 1500,- wordt 375,- eigen bijdrage gevraagd. Voor de voucher van 6000,- wordt 1500,- eigen bijdrage vereist.

Het benodigde advies dat ingekocht wordt door de boer/de kweker is ingedeeld in totaal 10 aandachtsgebieden. A1 t/m A6 en E1 t/m E4.

De kweker/ boer kan zelf de aanvraag doen via de site van de RVO en hierbij aangeven welke adviseur er ingezet gaat worden voor zijn adviesvraag. Hierbij kan gekozen worden voor de adviseur uit het BAS-register welke als onafhankelijk en erkend zijn beoordeeld. Uiteraard is Flynth de adviseur die de betreffende ondernemer het beste kan helpen bij zijn innovatie-traject.

Er volgt een bericht vanuit de RVO zodra de datum van uitgifte van de vouchers bekend is.

(Bron: Nieuwe oogst)

Auteur
Frank van Holsteijn
Adviseur Bedrijfslocatie
0630754552

Theme picker