Investeren in advies van de aan te kopen bedrijfslocatie loont

Gepubliceerd: 21-09-2022, gezien: 718 keer
Investeren in advies van de aan te kopen bedrijfslocatie loont

Nieuwe eigenaren van een bedrijfslocatie willen nog wel eens een andere activiteit starten op een bedrijfslocatie dan in het verleden werd gedaan. Denk aan een uitbreiding of een geheel andere activiteit. De ervaring leert dat dit na aankoop van de locatie niet altijd mogelijk blijkt te zijn. Denk bijvoorbeeld aan beperkingen in het bestemmingsplan.
Het is aan te raden om de nieuwe bedrijfslocatie op een goede manier te beoordelen voorafgaand aan de ondertekening van de koopovereenkomst.

Een adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening kan inventariseren wat de huidige bestemming is en welke mogelijkheden het bestemmingsplan bied om gewenste activiteiten in de toekomst op de bedrijfslocatie te ontplooien. Indien dit onvoldoende duidelijkheid bied kan de gemeente worden benaderd om opheldering te geven alvorens tot de aankoop over te gaan. Na de aankoop en positieve reactie van de gemeente kan het nog lastig worden gemaakt door de omwonenden en/ of belanghebbenden die bezwaar maken op uw gewenste wijziging en uitvoering van activiteiten.

Alleen een passende bestemming verzekert u dat een nieuwe activiteit rechtmatig mag worden uitgeoefend op de bedrijfslocatie. Zonder deze zekerheid is een aankoop risicovol. Om frustratie en hoge kosten achteraf te voorkomen is het raadzaam om voorafgaand advies in te winnen naar de mogelijkheden voor uw gewenste activiteiten op de aan te kopen bedrijfslocatie.

Auteur
Jan Pieter Smit
Senior Adviseur Fysieke Leefomgeving
06-51 25 70 34

Theme picker