Wereldberoemde koe Sijtje geveld door blauwtong

Gepubliceerd: 10-11-2023, gezien: 1776 keer
Wereldberoemde koe Sijtje geveld door blauwtong

De afgelopen jaren hebben wij de familie Heeman uit Middenbeenster geholpen bij twee nieuw-bouwplannen. Inmiddels is de aanbouw voor het plaatsen van twee melkrobots afgerond en binnenkort kan de verlenging van een ligboxenstal in gebruik worden genomen. Vooral de gemeentelijk medewerking aan de aanbouw voor de robots had heel veel voeten in de aarde. Het bleek zeer gevoelig te liggen bij de gemeente. Met veel inzet kwam uiteindelijk de medewerking er toch. Het eindresultaat is werkelijk prachtig geworden. Binnenkort wordt de eerste melkrobot geplaatst. 

In die tijd hebben ook wij koe Sijtje van nabij leren kennen. Een bijzondere koe die in Nederland veel bekendheid genoot. Haar werd af en toe gevraagd om op een ludieke wijze te voorspellen wat de uitslag zou worden van een belangrijke voetbalwedstrijd of van verkiezingen. De video-opname van de heer Heeman ging dan viral en daarmee kreeg Sijtje veel aandacht in de pers. En verbazing-wekkend, ze had de uitslag haast altijd goed. 

Vorige week moest de heer Heeman Sijtje helaas laten inslapen. Ze bleek te veel last te ondervinden van een besmetting met blauwtong. Veel media stonden stil bij haar overlijden. 

De heer Heeman heeft ons inmiddels laten weten dat hij tussen zijn koeien een opvolgster op het oog heeft. Eentje uit dezelfde koe-familie als Sijtje. Dus vast met dezelfde voorspellende gave. Misschien dat zij om te beginnen de aanstaande verkiezingen kan voorspellen? Want wie weet hoe dat gaat aflopen? 

Wij van onze kant voorspellen in ieder geval een bijzonder mooie toekomst voor het bedrijf van de familie Heeman. Waar inmiddels een opvolger aan de maatschap is toegetreden. 
 

Auteur
Jan Pieter Smit
Senior Adviseur Fysieke Leefomgeving
06-51 25 70 34

Theme picker