Flynth adviseurs en accountants startte in 2018 een nieuw huisvestingsconcept. Het idee? Een moderne, frisse werkomgeving creëren waar men elkaar groet, ontmoet en verbinding zoekt. Kantoor Zwolle was als eerste aan de beurt. Inmiddels is gestart met de verbouwing van locatie 18. ‘Het imago van ‘louter bescheiden stallenbouwer’ schudt Rombou duidelijk van zich af’.
Niet achter gesloten deuren, maar een ruimtelijke opstelling met veel glas, open werkplekken afgewisseld met focusruimtes en een werkcafé met een aanlandplek. Dat waren de belangrijkste wensen bij de start. Bij het bedenken speelde COVID-19 nog geen rol. De ruime opzet geeft in deze tijd een mooi bijkomend voordeel: ruime werkplekken genoeg, niet hutje mutje op elkaar maar lekker de ruimte om je heen.
De locatie van Flynth in Almelo is de zeventiende locatie die met Rombou wordt verbouwd en er wordt alweer vooruitgekeken naar de volgende twee panden. Om al deze verbouwingen in goede banen te leiden is er een concept bedacht wat bestaat uit vaste elementen. Bij ieder project gaat men uit van een draaiboek, vaste materialen en een technisch programma van eisen die verplicht zijn voor iedere locatie. Vooruitwerken is key, toeleveranciers kopen tijdig in, de planning is helder en de samenwerking informeel. Ze weten elkaar altijd te vinden.
Bij de begeleiding is er sprake van een goede combinatie tussen esthetische creativiteit en bouwkundig aansluitende plannen. Ronald Mooiweer, technisch ontwerper bij Rombou, heeft jaren lange ervaring bij architectenbureaus. Hij verliest daardoor zowel de pragmatische ontwerpkant als het esthetische deel niet uit het oog. Door voldoende tijd in te calculeren voor de ontwerpfase hoeft een ontwerp niet terug naar de tekentafel. De looptijd van het project wordt nauwlettend bewaakt. Alle mogelijke verrassingen zijn ingecalculeerd.
Mandy van den Broek is senior adviseur Huisvesting en Facilitaire Zaken bij Flynth en blij met het proces: ‘Rombou is wellicht niet direct de eerste partij waar je aan denkt bij commerciële verbouwingen. Maar juist door de ervaring, bouwkundige expertise gecombineerd met de creativiteit die zij meebrengen, heeft dit een zeer prettige samenwerking opgeleverd, waar ook de vaste toeleveranciers zich goed bij voelen.’
De bouwperiode staat vast, tussen vrijgeven en intreden nieuw concept zitten beperkte tijd en financiële afspraken verbonden. Aan bouwbegeleider John Mentink de taak om te zorgen dat de zaken op de bouw soepel verlopen en dat de verwachtingen constant worden afgestemd met de aannemer. Dit wordt vooraf opgevangen in het bestek en de aannemer heeft een duidelijk beeld van de verwachtingen en bijbehorende verantwoordelijkheden.
Maar veranderingen die bij een verbouwing komen kijken en wat dit betekent voor de medewerkers is net zo belangrijk. ‘De clusterdirecteur en medewerkers worden hier door Mandy nauw bij betrokken. Door gebruik te maken van een 3D-model wordt alle informatie van een gebouw verzameld en is visualiseren van het eindresultaat eenvoudig’, zegt projectleider Bram Scheurwater van Rombou.