Herontwikkeling voormalig pluimveebedrijf naar wonen met nevenactiviteit

Gepubliceerd: 11-11-2021, gezien: 1270 keer

Fam. Westerhof De Heurne (gemeente Aalten)

Herontwikkeling voormalig pluimveebedrijf naar wonen met nevenactiviteit

In De Heurne had de familie Westerhof tot 2018-2019 een pluimveehouderij met ouderdieren van vleeskuikens. Omdat er geen opvolger was en Jan en Rianne een dagje ouder werden is er besloten het bedrijf te beëindigen.
Door de omliggende woningen was de plek tevens niet geschikt als groeilocatie. Samen is er bekeken wat er met de locatie mogelijk was, aangezien er wensen waren een nieuwe woning te realiseren en een voormalige stal te behouden voor een caravanstalling. Op dat moment kende de gemeente Aalten geen mogelijkheden om in ruil voor sloop een nieuwe woning te realiseren. Er is een plan gemaakt waarbij de bestaande dubbele woning ontsplitst werd en het vrijgekomen bouwrecht op eigen locatie ingezet werd om een rolstoelvriendelijke schuurwoning met inpandige berging (ontwerp Huistotaal) te realiseren. Zodat Jan en Rianne op deze manier nog een tijd op hun vertrouwde plek kunnen blijven wonen.

De meest recente pluimveestal is omgebouwd tot caravanstalling (circa 750 m2) en deels in gebruik als bijgebouw. Er kon gebruik worden gemaakt van een sloopsubsidie van de gemeente en daarnaast is een deel van de sloopmeters verkocht aan vier andere partijen waarmee binnen de gemeente andere bouwplannen gerealiseerd konden worden. Er is optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden op dat moment.

Rombou heeft de familie Westerhof begeleidt bij de planvorming (bestemmingsplan) en bij het overleg met andere partijen inzake sloopsubsidie en verkoop van de sloopmeters.

Auteur
Sander Kondring
Adviseur bedrijfslocatie
06-22 71 04 04

Theme picker