Omdat ik deeltijd-boer ben wil de gemeente niet meewerken aan mijn bouwplan. Hoe los ik dat op?

Gepubliceerd: 18-02-2021, gezien: 1179 keer
Omdat ik deeltijd-boer ben wil de gemeente niet meewerken aan mijn bouwplan. Hoe los ik dat op?

De kleine agarische ondernemers, iedereen kent ze wel. We hebben het dan niet over hobbyboeren maar over ondernemers met vee, grond en een deeltijdbaan ernaast.
Soms is het zo gegroeid vanuit het verleden, maar vaak ook een bewuste keuze.

In mijn werk, zie ik helaas de laatste tijd meerdere voorbeelden waarbij deze groep tussen wal en schip valt. Wanneer ze bijvoorbeeld een nieuwe werktuigenberging willen bouwen. De gemeente ziet het bedrijf niet als volwaardig dus worden de bouwplannen afgewezen.

Blijkbaar is de deeltijd-boer in bepaalde gemeentes weg bestemd. Bijvoorbeeld in de gemeente Bronckhorst kent men blijkbaar maar twee mogelijkheden: of je bent een volwaardige boer of je bent een hobbyboer (lees burger). Daar tussenin bestaat er niets.

Ons advies is onderbouw goed wat de bedrijfsmatige activiteiten zijn. Zaken die een rol spelen zijn onder meer: omvang veestapel, grondpositie, welke werkzaamheden worden zelf uitgevoerd en urenbesteding. Een toekomstplan voor het bedrijf kan ook helpen. Goed voorbereid het gesprek aangaan is de basis.

Herken je je in het bovenstaande verhaal? en heb je vragen neem dan contact met ons op en gaan we samen kijken hoe we je kunnen begeleiden.

Auteur
Sander Kondring
Adviseur bedrijfslocatie
06-22 71 04 04

Theme picker