Rood voor Rood Berkelland

Gepubliceerd: 7-06-2022, gezien: 446 keer
Rood voor Rood Berkelland

Ook in Berkelland gaat de Rood voor Rood regeling weer open. In ruil voor de sloop van gebouwen mogen er woningen teruggebouwd worden (of bouwkavels gerealiseerd worden).

Om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning op een bestaand erf, zal er 1000 m2 aan gebouwen gesloopt moeten worden. Hierbij moet minimaal 600 m2 gesloopt worden op het erf waar de nieuwe woning komt te staan. 400 m2 mag ook op een andere locatie, in het buitengebied van Berkelland, gesloopt worden. In totaal mogen er op een erf maximaal twee woningen gebouwd worden, waarbij per woning 1000 m2 aan gebouwen gesloopt moet worden. Daarnaast moet er ook aandacht zijn voor de inrichting van het erf, het verwijderen van asbest en het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit. Dat betekent dat een investering gedaan moet worden in bijvoorbeeld landschap, biodiversiteit, recreatie of cultuurhistorie.

Rombou heeft ruime ervaring met Rood voor Rood trajecten en kent de gemeente Berkelland goed.

In het voorbereidende traject worden alle aspecten op een rij gezet zoals de fiscale gevolgen, kosten en opbrengsten, de mogelijkheden voor hobbymatig houden van vee op de locatie en de woonwensen.

Geïnteresseerd in de Rood voor Rood-regeling? Neem dan contact op met Sander Kondring

Auteur
Sander Kondring
Adviseur bedrijfslocatie
06-22 71 04 04

Theme picker