Welke bedrijfsontwikkeling past bij mij?

Gepubliceerd: 21-10-2021, gezien: 134 keer
Welke bedrijfsontwikkeling past bij mij?

Bij bedrijfsontwikkeling is het van belang een lange termijn visie te hebben over een periode van zo’n 15 jaar. Deze visie is belangrijk, juist omdat de toekomst onzeker is en regels steeds veranderen. Strategische bedrijfsadviseurs van Rombou ondersteunen veel ondernemers hierbij en helpt ze om te beoordelen welke beslissingen op korte termijn genomen moeten worden en welke later.

Heb je een opvolger, dan wil je het bedrijf later op een goede manier overdragen. Bedrijfsontwikkeling op een strategische manier zorgt voor optimaal gebruik van de voordelen van regelgeving en fiscale voordelen. Bedrijfsontwikkeling betekent niet alleen groei, maar ook verbreding of verduurzaming.

Ondernemers zonder opvolger met nog een termijn van 15 jaar voor zich, weten dat investeringen in stallen niet binnen deze termijn zijn afgeschreven. Voor deze ondernemers is nu een duidelijk kantelpunt: stoppen of doorgaan. Deze beslissing is natuurlijk persoonlijk en per bedrijfslocatie verschillend.

Voor ondernemers in de laatste fase zonder opvolger is de keuze veelal snel gemaakt: doorgaan met de huidige bedrijfsmiddelen zolang dit kan. De mogelijkheid om de bedrijfslocatie op te waarderen voor verkoop of hergebruik is een belangrijke stap om nu al over na te denken. Kortom, maak een toekomstplan.

Een strategisch gesprek voeren gunnen we onszelf niet zo vaak, maar is wel van groot belang en goed advies in deze tijd. Stilstand is achteruitgang, door de snelle ontwikkelingen om ons heen.

Auteur
Isabel Boschma - van der Star
Adviseur Bedrijfslocatie
06-51 85 78 25

Theme picker