Nu verder met plannen maken, wachten loont niet

Gepubliceerd: 15-02-2022, gezien: 423 keer
Nu verder met plannen maken, wachten loont niet

Vaak leeft de gedachte dat een aanvraag ingediend moet worden om het huidige niveau van regelgeving vast te leggen. Dat is helaas bijna nooit het geval. Bijna altijd gelden er regels aan het einde van de procedure, wanneer provincie of gemeente een besluit moet nemen. Bij veel aanvragen moet je dan denken aan een procedure van een half jaar en vaak nog veel langer.

Oftewel: vandaag een aanvraag indienen en toetsen aan regels van volgend jaar. We zien dus vergunningaanvragen die halverwege veranderd moeten worden door in de tussentijd veranderde regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan veranderde emissiefactoren voor vloeren of luchtwassers. Feitelijk veranderd er meestal niet veel aan de uitgangspunten voor het plan maar levert het een hoop vertraging, gedoe en brengt het extra kosten met zich mee.

Veel van onze klanten vragen zich wat te moeten doen: wachten of doorgaan met plannen maken? Gezien de onzekerheid op allerlei fronten is dit een logische vraag.
Banken, subsidies, vergunningen, alles verandert en wordt complex.

Ons antwoord: complex is het toch wel en dat gaat niet veranderen de komende jaren. Wanneer je reële plannen hebt voor verandering of uitbreiding van je bedrijf, ga daarmee door.

Maar juist omdat de uitgangpunten tijdens de procedure niet wezenlijk veranderen, blijft ons advies: ga wel beginnen.
Uit bovenstaande blijkt al dat de procedures lastig zijn, lang duren en frustrerend kunnen werken. Laat je niet gek maken, begin op tijd en dien je plannen in. Wanneer je toe bent aan realisatie, liggen de vergunningen klaar!

Auteur
Bram Scheurwater
Senior Adviseur Bedrijfslocatie
06- 23 22 65 65

Theme picker